9.8.2018. 21:00
0
"Zahuktava" se pred tuzlanski derbi: Sloboda nije željela da organizuje zajedničku press konferenciju sa Tuzlom
Prvi duel u Premijer ligi BiH nogometaša Tuzla Cityja i Slobode izaziva veliko zanimanje javnosti i sigurno je da će u subotu, kada se sastaju ova dva tima, stadion Tušanj biti prilično ispunjen.

Čelnici kluba iz Simin Hana za sutra u 11.00 sati zakazali su konferenciju za medije. Pokušali su dogovoriti sa Slobodom zajedničko obraćanje novinarima, ali od toga neće biti ništa.

- Željeli smo iz više razloga da konferencija za novinare bude zajednička, čak smo dugo čekali pozitivan odgovor iz Slobode, ali na kraju su javili da ne žele zajednički press – izjavio je za Fenu portparol Tuzla Cityja Muhamed Suljagić.

Dva kluba u novembru prošle godine upriličili su dvije zajedničke konferencije za novinare, kada su igrali u četvrtfinalu Kupa BiH, ali sada nije bilo dobre volje s obje strane.

- Kada Sloboda gostuje, nemamo obavezu prema NSBiH da organizujemo konferenciju za novinare, pa zato nismo prihvatili ponudu iz Tuzla Cityja. Jedino će trener Zlatan Nalić gostovati na lokalnoj televiziji – rekao je Slobodin portparol Ermin Ribić.

Sloboda nije najbolje startala u Premijer ligi, pa je dosta nervoze u redovima kluba koja se manifestuje i u odnosu prema potrebama medija. Posebno nakon utakmice protiv Sarajeva, kada je publika skandirala „uprava napolje“, a mnogi mediji su to objavili.

Ovih dana u Slobodi su uveli još jednu novost, a to je usvajanje kodeksa ponašanja. Prema tom aktu niko od igrača i trenera ne smije istupati u javnosti bez znanja uprave kluba, odnosno službe za odnose s javnošću. 

To je prvi put u gotovo stogodišnjoj istoriji kluba da se želi na ovaj način uspostaviti kontrola protoka informacija iz Slobode, mada je očito da su za širenje pojedinih „negativnih vijesti“ najveći krivci ljudi iz upravnog odbora, izvršnog tijela koje se nikako ne sastaje. 

Utakmica Tuzla City – Sloboda igra se u subotu od 20.45 sati, a ulaz za sve ljubitelje nogometa je besplatan.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.