15.8.2018. 9:10
0
Željo želi nastaviti dominaciju, Sarajevo traži prvu pobjedu na Grbavici nakon četiri godine
Danas su na rasporedu susreti 5. kola Premijer lige BiH. Najveću pažnju privlači susret vječitih rivala Željezničara i Sarajeva, a taj meč igra se večeras na Grbavici.
Željezničar na Grbavici dočekuje Sarajevo kao lider na tabeli, dok su gosti sa Koševa pod većim teretom obzirom na kiks protiv GOŠK-a u prošlom kolu kada se od Husrefa Musemića sa tribina tražila i ostavka.

Posljednju pobjedu Sarajevo je na Grbavici ostvarilo još prije četiri godine. Od posljednjih pet susreta vječitih rivala u Dolini ćupova tri su završila pobjedom Željezničara, dok su dva susreta završena neriješenim ishodom.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica, radujem se što će biti dobar ambijent i što će biti mnogo publike. Nadam se da će biti golova i da sve prođe u korektnim uslovima. Naravno da je najvažniji rezultat koji donosi bodove ili ne. Dobra igra je rezultat jedne utakmice. U odnosu na to onda možemo govoriti o neriješenom rezultatu, ali ako dobro odigrate i ako je publika zadovoljna onda morate to prihvatiti. Najbolje je sve to imati i pobijediti.

Svi smo u kombinaciji za utakmicu iako sam pokušao odmarati igrače, ali jednostavno svi su oni jednostavno profesionalci, pa je na nama, na stručnom štabu da se odredi ko će igrati. Ja sam u prvim svojim intervjuima rekao da imamo roster gdje možemo igrati takve utakmice srijeda-nedjelja, pa čak i na dva fronta – istakao je uoči derbija trener Željezničara Milomir Odović.

Trener Sarajeva Husref Musemić vjeruje u dobru igru svojih igrača u velikom derbiju.

- Šta bi se novo moglo reći o derbiju? Ono što je sigurno je to da ćemo imati kvalitetne uslove za igru, noćna utakmica, novi teren, ambijent je pravi sportski, pa je sada pitanje šta mi možemo ponuditi onima koji gledaju utakmicu. Šišić nije na raspolaganju, svi ostali jesu.

Željezničar je sa dvije pobjede vratio samopouzdanje, mi smo također bili u istoj prilici, ali nismo uspjeli jer smo remizirali protiv GOŠK-a. Ipak, atmosfera nije toliko loša, igrači su svjesni da je ovo velika utakmica, te ćemo pokušati da odigramo što je moguće bolje - kazao je Musemić.

Željezničar i Sarajevo su se do sada sastali 135. puta, uspješniji su plavi sa 43 pobjede, bordo tim ima tri trijumfa manje, dok su 52 meča završena remijm. Gol-razlika je na strani Željezničara – 163:158.

Sloboda na Tušnju dočekuje Krupu, a bit će to prilika da momci Zlatana Nalića upišu novu pobjedu i zauzmu što bolju poziciju uoči narednih utakmica u prvenstvu. Ipak, “Crveno-crne” ne čeka niti malo lagan posao. Krupa je tradicionalno nezgodna na Tušnju, a uz to, Nalić ne može računati na Nikolu Vasiljevića i Pericu Ivetića.

GOŠK će u Gabeli doekati Tuzla City, dok će Radnik u Bijeljini igrati protiv Čelika. Prvu pobjedu u sezoni tražit će Mladost, koja u Doboj-Kaknju dočekuje nezgodni Široki Brijeg.

Danas neće biti odigran susret između Zvijezde 09 i Zrinjskog, a taj meč na rasporedu je 29. augusta.


(NAP/Alen Avdić)
ZeljoDerbi
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.