20.8.2018. 19:45
0
Zlatko Dalić odabrao igrače za Portugal i Španiju: Bez Subašića, Mandžukića i Ćorluke
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je 25 igrača za predstojeće utakmice "Vatrenih" protiv Portugala i Španije.

Svjetske viceprvake predvode kapiten Luka Modrić i zamjenik kapitena Ivan Rakitić, a u momčadi nema Danijela Subašića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke koji su se u proteklom razdoblju oprostili od hrvatske reprezentacije. 
 
Od igrača koji nisu bili sudionici Svjetskog prvenstva, pozvani su Karlo Letica, Borna Barišić, Antonio Milić, Matej Mitrović, Ivan Santini, Marko Livaja, Marko Rog i Mario Pašalić.

Hrvatska će 6. septembra na stadionu Algarve u Faru odigrati prijateljsku utakmicu protiv evropskog prvaka Portugala, a potom će 11. septembra u Elheu protiv Španije imati svoj prvi ispit u novom UEFA-inom takmičenju - Ligi nacija. 
Popis igrača za utakmice s Portugalom i Španijom:

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica.

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić.

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog , Mario Pašalić, Filip Bradarić.

Napad: Ivan Perišić , Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.