15.9.2018. 20:38
0
Prva liga FBIH: Sedam golova Veleža za veliku pobjedu protiv Zvijezde
Danas je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica u okviru 6. kola Prve lige FBiH između Veleža i Zvijezde. Nakon 90 minuta igre, Velež je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 7:0. Dvostruki strijelac bio je Fajić, dok su po jedan dali Cvijanović, Zvonić, Brandao, Ovčina i Behram.

Rođeni su od prve minute dali do znanja da danas samo pobjeda dolazi u obzir. Redali su se napadi pred golom Zvijezde, a prvi udarac smo vidjeli u 11. minuti kada je pokušao Ćosić. Gosti su zaprijetili u 15. minuti nakon izgubljene lopte na sredini terena, ali udarac Kadrića završava pored gola Bobića.

U 20. minuti velika šansa za Rođene. Behram odlično ubacuje iz slobodnog udarca na drugu stativu gdje se nalazio Fajić, čiji udarac završava zamalo pored gola. U 26. minuti Zeljković je imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali slabo šutira. Nakon odbijene lopte probali su Cvijanović i Dario, ali bez uspjeha. Gosti su u 28. minuti iz slobodnog zaprijetili preko Petrovića, ali je živi zid odradio svoj dio posla, piše “FK Velež“.

Rođeni su u 38. minuti napokon došli do zasluženog vodstva. Cvijanović je šutirao lijevom nogom, i lopta po zemlji uz samu stativu ulazi u gol. Nakon toga, Rođeni su dobili na samopouzdanju i odmah su krenuli po drugi gol. U 41. minuti Mujezinović je imao šansu da dođe do gola, ali njegov udarac zaustavlja golman Prljača.

Ipak, pred sami kraj poluvremena, strašni Nusmir Fajić postiže dva gola, te tako Rođeni na odmor odlaze rezultatom 3:0, i uz velike ovacije sa tribina.

Behram u 49. minuti pogađa prečku gola Zvijezde, a Zvonić u 52. minuti postiže gol za vodstvo od 4:0, nakon što je Fajić glavom vratio loptu pred peterac Zvijezde.

U 58. minuti teren je napustio Mujezinović, a u igru je ušao Haris Ovčina. Ubrzo nakon toga, velikim aplauzom sa terena je pozdravljen Fajić, kojeg je zamjenio Brandao, kojem je trebalo četiri minute da se upiše u listu strijelaca. Bilo je to 5:0 za Rođene u 62. minuti !

U 65. minuti izvršena je treća izmjena u timu Veleža, kada je Mešanović zamjenio Biševca. Do kraja utakmice Rođeni su postigli i šesti gol preko Harisa Ovčine u 76. minuti, a zatim i sedmi preko Behrama u 84. minuti, te je tako konačan rezultat glasio 7:0 za Velež. Nakon 6. kola Rođeni su opet na 1. mjestu sa 14 bodova !

U srijedu, 19.09. od 16:30h, na rasporedu je utakmica protiv Sarajevu, u okviru 1/16 finala Kupa BiH.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.