30.9.2018. 20:00
0
Vodstvo Goška na Grbavici nakon prvih 45 minuta
Nogometaši Goška vode protiv Željezničara s 1:0 nakon prvih 45 minuta utakmice 12. kola Premijer lige BiH na Grbavici.

Strijelac jedinog gola bio je Đajić u 27. minuti.

Prvo poluvrijeme protklo je u izjednačenoj igri. Željezničar je od početka pokušavao doći do pogotka, ali bez ideje u napadu, dok su i gosti pokazali da u Sarajevo nisu došli da se brane. Igrali su otvoreno, a u pojedinim momentima su kontrolisali igru.

Prvu priliku Željezničar je imao u 4. minuti preko Blagojevića čiji udarac brani Kozić. Uzvratio je Kulović udarcem s 15 metara po zemlji, ali bez problema za golmana Željezničara.

Najveću priliku domaći su imali u 13. minuti kada Zec ne zahvaća loptu na samo pet metara od gola, nakon centaršuta Šehića.

Šest minute kasnije Hasanović je pokušao sa više od 30 metara, ali loptu ispod prečke "vadi" Kjosevski.

Ereiz u 24. minuti dolazi u priliku za gol, ali ne zahvaća najbolje loptu, dok u 27. minuti Đajić, nakon kornera Veje, najviše skače u šesnaesercu domaćih i glavom postiže gol.

Nakon primljenog gola Željezničar je svim snagama krenuo po izjednačenje. U 32. minuti Karamarko je zamalo pogodio vlastiti gol, a samo minutu kasnije udarac Bogićevića brani Kozić. Posljednju priliku Željezničar je imao u 45. minuti preko Šabanadžovića koji šutira pored gola.

Gosti iz Gabele su tako na odmor otišli s golom prednosti, a domaći igrači su zvižducima s tribina ispraćeni u svlačionicu.

(FENA / Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.