5.10.2018. 19:57
0
Željezničar s igračem manje nakon preokreta slavio protiv Čelika
Fudbaleri Željezničara savladali su Čelik iz Zenice s 3:2, u prvom susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na stadionu "Grbavica" donijela je dosta uzbuđenja. Nakon četiri utakmice bez pobjede, sarajevski "plavi" su dočekali Zeničane na svom stadionu s ciljem da prekinu niz bez pobjede i osvoje nova tri boda kojim bi održali priključak s vodećim ekipama prvenstva.

Prvu veliku šansu imao je napadač Željezničara Sulejman Krpić, koji nakon dubinskog dodavanja Jovana Blagojevića ne uspijeva matirati Ružića. 

Željezničar je u prvom poluvremenu bio dosta bolji protivnik, nizao je šanse pred golom gostiju, a takvu igru krunisao je pogotkom Zeca, koji je pogodio glavom nakon ubačaja Zajmovića.  

Nakon postignutog pogotka tempo igre je opao. Stanje na terenu je govorilo da je Željezničar zadovoljan vodstvom od 1:0, a Čelik je u tim trenucima uspijevao kreirati nekoliko napada. 

Zeničani dolaze do poravnanja pred sami finiš prvog poluvremena. Strijelac je bio bivši igrač Željezničara Nermin Jamak koji je iz slobodnog udarca pogodio bliži ugao Fejzićevog gola.

Drugo poluvrijeme donijelo je tri nova pogotka i dosta bolju igru Čelika, koji je nakon pauze odlučio da želi osvojiti bodove na "Grbavici". U prvih petnaestak minuta drugog poluvremena oba tima su imala nekoliko prilika za postizanje gola, ali promjene rezultata nije bilo. 

U 67. minutu igrač Željezničara Šehić dobiva crveni karton nakon što je rukom odbranio svoj gol, a Čelik iz penala dolazi do vodstva golom Okića.

Domaći se nakon primljenog gola s igračem manje nisu predali i već u 71. minutu golom Rodina dolaze do novog izjednačenja. 

"Plavi" se nisu zadovoljavali bodom i s igračem manje nastavljaju napadati goste iz Zenica, a hrabra igra Željezničara krunisana je pogotkom Sulejmana Krpića u 83. minutu, koji je glavom postigao gol nakon velike greške golmana Ružića. 

Željezničar se ovom pobjedom na tabeli izjednačio s drugoplasiranom ekipom Zrinjskog, ali Mostarci tek trebaju igrati meč 13. kola u gostima protiv Goška. Svi preostali mečevi 13. kola će biti odigrani sutra. 


(FENA/Amila Alijagić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.