13.10.2018. 20:25
0
Maradona o Messiju: Kakav je to vođa koji ide 20 puta na WC prije utakmice
Diego Armando Maradona kritizirao je liderske osobine Lionela Messija. "Mali zeleni' se u jednoj meksičkoj emisiji obrušio na Barceloninu zvijezdu.

- Prestanimo od Messija praviti boga - poručio je Maradona koji je i sam u Argentini jedna vrsta božanstva. 

Potom je otkrio nekoliko detalja o igraču Barcelone. 

 - On to svojim igrama traži na terenu, ali on će prije odabrati igrati Playstation nego pričati s saigračima. Teško mi je o tome govoriti, no besmisleno je pokušavati napraviti lidera od čovjeka koji prije utakmice 20 puta mora na WC - poručio je Maradona. 

Messi je tokom karijere nekoliko puta povraćao za vrijeme utakmica, a dio argentinskih medija piše kako mu se to zna događati i prije utakmica. Njegov otac je prije par godina izjavio kako su razlog tome stres i želučani problemi.

Maradona trenutno s klupe vodi Dorados u meksičkoj drugoj ligi, ali i dalje mu je argentinska reprezentacija tiha patnja.

- Kad bih opet bio selektor, ne bih zvao Mesija! Ali nikad ne reci nikad. Morao bih skinuti pritisak s njega, napraviti od njega lidera kakvog svi žele, a ne da on preferira video-igrice. Natjerao bih ga da igra kako ja želim... Tada bih ga zvao i igrao bi onako kako zna - uvjeren je Maradona, prenosi Avaz sport.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.