14.10.2018. 21:30
0
Prosinečki i Džeko uvjereni u novu pobjedu protiv Sjeverne Irske
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak na Stadionu Grbavica igra svoju treću utakmicu u Ligi nacija. Protivnik je selekcija Sjeverne Irske.

Naš tim je u prva dva kola, upisao isto toliko pobjeda. Savladali smo Sjevernu Irsku na gostovanju u Belfastu sa 2:1, dok smo protiv Austrije slavili sa 1:0 u Zenici. 

- Sigurno da su važnije ove druge kvalifikacije koje se igraju za Evropsko prvenstvo. Ovo je za naš tim važno, posebno jer smo prvi. Sa prvim mjestom možeš ući u A grupu i igrati sa najboljim ekipama. Ovo je za nas jako bitna i važna utakmica. Ako možemo da budemo prvi u grupi, rado ćemo to prihvatiti – kazao je na početku večerašnje press konferencije selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki.

Prosinečki je dodao kako je našim igračima dobro došla prijateljska utakmica protiv Turske prije tri dana, te je istakao kako već zna sastav koji će početi meč protiv Iraca.

- Nama je dobrodošla utakmica sa Turskom. Neki igrači sa malom minutažom i koji nisu u prvom planu dobili su svoju šansu. Sve u svemu zadovoljan sam sa onim što smo pokazali u Turskoj. Znam početni sastav. Sutra će igrati momci koji će dati sve od sebe. Imat ćemo drugačiju utakmicu nego u Belfastu. I oni su došli da pobijede, bit će drugačija utakmica, i sigurno teška – zaključio je Prosinečki.

Kada je u pitanju golmanska pozicija na pitanje ko će braniti Prosinečki je rekao da je Šehić u prednosti nad Begovićem.

- Šehić ima prednost, a mi svi trebamo biti sretni i zadovoljni da imamo dva golmana. Znamo šta je Asmir uradio, Šeha je u posljednjim utakmicama pokazao kvalitet i nadam se da će nastaviti tako. Šehić će sutra braniti, ako ništa ne bude na večerašnjem treningu – rekao je na kraju press konferencije Robert Prosinečki. 

Kapiten Zmajeva Edin Džeko očekuje tešku utakmicu.

- Mislim da su oni navikli da igraju svaka tri dana i mislim da nisu umorni. Sigurno da sam i ja navikao na taj isti ritam. Utakmica će biti dosta teška, ovaj put igramo pred našim navijačima, ali sigurno da možemo pobijediti - rekao je Džeko.

Kada je povratak na Grbavicu u pitanju Dijamant kaže.

- Rekordi su tu da se ruše. Siguran sam da će neko srušiti i moj rekord. San svih mladih igrača je da igraju za svoju domovinu. Sve dok me selektor bude želio ja ću biti tu. Ali da će vjerovatno doći vrijeme da se i ja oprostim. Osjećaj je drugačiji igrati na Grbavici, nego na nekom drugom stadionu, za mene koji sam počeo ovdje karijeru. Grbavica je zaista lijepa Uprava plavih je zajedno sa Savezom napravila lijep stadion. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici na “novoj Grbavici” upisati pobjedu - kazao je Džeko. 

Džeko je na kraju dodao da sanja nastup na Evropskom prvenstvu. 

- Igrali smo na Svjetskom prvenstvu, svi znamo šta je to značilo za ovu državu. Voljeli bi otići i na Evropsko prvenstvo, a da li će to biti moj oproštaj od nacionalnog dresa, to ne znam – rekao je na kraju uz osmijeh rekorder po broju nastupa u nacionanom dresu i najbolji strijelac u historiji naše reprezentacije.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su i posljednji trening na stadionu Grbavica pred sutrašnji duel sa Sjevernom Irskom u 4. kolu Lige nacija.

Atmosfera u našem timu je sjajna. Svi fudbaleri su trenirali, nema problema sa povredama, a selektor Prosinečki je odabrao i mogući sastav.

Zmajevi će sutra navjerovatnije istrčati u sastavu: Šehić, Todorović, Šunjić, Vranješ, Ćivić, Bešić, Sarić, Pjanić, Duljević, Višća, Džeko.



(Patria / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.