3.11.2018. 21:15
2
Novinar pitao Odovića da li je sudija malo "pogurao" Sarajevo, Odović odgovorio: "Pa, ja mislim iskreno da jeste"
Novi vječiti derbi danas su na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali Sarajevo i Željezničar, a slavilo je Sarajevo sa 2:1.

Piše: Haris Ahbabović

U pitanju je derbi utakmica 16. kola Premijer lige BiH. Poveli su domaći kada je lijepu akciju golom završio Mersudin Ahmetović u 16. minuti.

Ipak, domaći se nisu mnogo radovali, pošto je Sulejman Krpić realizovao penal svega tri minute kasnije.

A onda je Željezničar ostao sa 10 igrača na terenu, jer je u 26 minuti Bakrač dobio drugi žuti karton.

Konačnih 2:1 sjajnim golom glavnom postavlja Ahmetović, a gol je postignut u 31. minuti. Do kraja utakmice i Sarajevo je ostalo sa igračem manje, pošto je Šabanovivić dobio drugi žuti karton u 89. minuti.

"Mislim da je utakmicu pokvarilo isključenje našeg igrača. Nezadovoljan sam igrom velikog broja igrača u prvom poluvremenu, nisu igrali onako kako sam insistirao. Sarajevo je dominiralo po bokovima. Malo smo se konsolidovali u drugom dijelu. Jedno se radi, jedno se trenira, a drugačije se ponašaju na terenu", rekao je trener Željezničara, Milomir Odović.

"Igrao sam mnogo derbija, ali uglavnom po uputama trenera. Ne vidim razlog zašto je sada to drugačije", rekao je Odović.

Na pitanje novinara da li je sudija Peljto "pogurao" Sarajevo, Odović je rekao:

"Mislim da jeste. Iskreno. Pogledajte i kakve je sve startove sudija puštao u tih 15-ak minuta", rekao je trener Željezničara.

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.