11.11.2018. 18:34
0
Željo ponovo razočarao, poraz od Tuzla Citya
Fudbaleri Željezničara su u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Tuzle City sa 3:2. Susret je obilježio i odlazak navijača s tribina koji su uzvikivali: "Uprava napolje" bacajući baklje na teren.

U četvrtoj minuti Stevanović odigrava za Jazvića čiji udarac u korner blokira defanzivac Tuzle. U desetoj minuti Veselinović glavom šutira preko gola. Crnkić u 17. minuti hvata volej iskosa, lopta odlazi preko gola. Gosti su poveli u 20.minuti. Pavić je oborio Nukića u kaznenom prostoru, a glavni arbitar pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Kostić. U 22.minuti Veselinović pada u kaznenom prostoru, ali Grbić se nije oglašavao. Plavi su poravnali u 31. minuti. Čurjurić je ubacio iz prekida sa desne strane, a na drugoj stativi se najbolej snašao Jazvić koji je ubacio loptu u mrežu gostiju. 

Željo je poveo u 40. minuti. Dugo su Plavi držali loptu, Čurjurić je lucidno proigrao Jazvića, ovaj ubacio u sredinu, Osmanović šutira, a Krpić se našao pred golom i skrenuo loptu u mrežu za 2:1. Pavić ubacuje u 45. minuti, Jazvić na drugoj stativi hvata volej, lopta odlazi malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

Pavić u 48. minuti iskosa šuitra preko gola Tuzle. Crnkić u 56. minuti prolazi po lijevoj strani, namješta se na desnu nogu, snažno šutira, ali Kjosevski još bolje brani u korner. Gosti su poravnali u 57. minuti. Šećerović je ubacio iz kornera, a volej uhvatio Ubiparip i pogodio za 2:2. 

Čurjurić u 68. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta pogađa spoljni dio mreže. Gosti dolaze u vodstvo u 72. minuti. Stevanovića je izgurao Crnkić, sudija nije svirao prekršaj, a u nastavku je Nukić iskosa šutira i pogodio za vodstvo svoje ekipe. 

Pavić u 88. minuti šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.


(NAP/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.