12.11.2018. 18:14
0
Kraj polusezone za Nemanju Bilbiju: Zbog povrede bubrega propušta sve utakmice do zimske pauze
Zbog ozljede bubrega, koju je zadobio u subotnjem derbiju Zrinjski – Sarajevo (2:2), nogometaš Zrinjskog Nemanja Bilbija propustit će ostatak prvog dijela sezone Premijer lige BiH.

"Bilbija je zadržan radi praćenja i daljnjih pretraga te kako bi imao potpunu liječničku skrb. U bolnici će ostati sedam dana, nakon čega se očekuje da oporavak nastavi na kućnom liječenju. S obzirom na činjenicu da prvi dio sezone završava za manje od dvadeset dana, jasno je da Nemanje neće konkurirati za posljednje dvije utakmice jeseni", priopćio je u ponedjeljak HŠK Zrinjski.

Bilbija je u dosadašnjem dijelu sezone bio daleko najbolji igrač aktualnih prvaka i s 14 postignutih golova trenutno je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Do zimske stanke Zrinjski će odigrati još dvije utakmice: gostovanje kod Tuzla Cityja (24. studenoga) i domaća utakmica s Krupom (1. prosinca).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.