19.11.2018. 22:02
0
Objavljen detaljan izvještaj o smrti Astorija: Oboljeli od ove bolesti koji se intenzivno bave sportom povećavaju mogućnost smrti za pet puta
Italijanske vlasti objavile su novi, opširniji izvještaj o iznenadnoj smrti Fiorentiniog kapitena Davida Astorija kojeg su saigrači našli mrtvog u hotelskoj sobi u martu uoči utakmice protiv Udinezea.

Utvrđeno je da je Astori u 32. godini preminuo od aritmije uzrokovane kardiomiopatijom koja se ne može otkriti u tek 20 posto slučajeva, zbog čega je slučaj i dalje otvoren sve dok se sa stopostotnom  sigurnošću ne utvrdi da se baš Astorijeva smrt nikako nije mogla spriječiti.

Izvještaj je objavio Univerzitet u Padovi koji je vodeći u svijetu u patologiji, a istraživalo je 800 slučajeva iznenadnih smrti osoba mlađih od 35 godina od čega je bilo oko 100 sportista.

Četvrtina je preminula od aritmije uzrokovane kardiomiopatijom koja je nasljedna bolest, a oboljeli koji se intenzivno bave sportom povećavaju mogućnost smrti za pet puta.

Iako je odmah utvrđeno da nije riječ o nasilnoj smrti, italijanska policija je po zakonu bila dužna da pokrene istragu protiv "nepoznatog počinioca" sve dok se ne utvrdi uzrok smrti.

Ali, kabinet tužioca u Firenci zatražio je novo mišljenje stručnjaka kako bi dodatno razjasnili Astorijevu smrt, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.