27.11.2018. 23:03
0
Juventus i United ovjerili plasman u knockout fazu, Real kaznio sve promašaje Rome
Večeras su odigrane utakmice petog kola grupne faze Lige prvaka, a već nakon ove utakmice Juventus i Manchester United su ovjerili plasman u knockout fazu takmičenja.

Juventus - Valencia

Baš kao i u prvoj utakmici, i večeras je Juventus bio bolji protivnik na terenu, no ni Valencija se nije lako predavala, pa je tako prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Ipak, u nastavku utakmice uspjela je Stara dama slomiti otpor gostiju. Vrlo bitan pogodak za Juventus postigao je Mario Mandžukić, a na odličnu asistenciju Cristijana Ronalda. 

Naš reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je cijelu utakmicu.

Juventus ima 12 bodova, United 10, te su oni već osiguralni plasman u knockout fazu. Valencia ima pet bodova, te odlaze u Evropsku ligu, dok Young Boysi na posljednjem mjestu imao samo jedan osvojen bod.




Roma - Real Madrid

Ovo je bio direktan okršaj za prvo mjesto u grupi G, a na kraju su Madriđani izvukli deblji kraj. 

U prvom dijelu utakmice, Roma je bila bolji protivnik na terenu, imali su i nekoliko prilika preko Fazija, Shicka, Kolarova i Undera, no do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Odmah na početku drugog dijela utakmice, odbrana Rimljana pravi veliku grešku, koju je iskusno iskoristio Gareth Bale, te pogodio za vodstvo Madriđana. Samo nekoliko minuta poslije, konačnih 2:0 postavio je Lucas Vasquez. 

U ovom susretu, nije igrao naš kapiten Edin Džeko zbog povrede.

Real je sada prvi sa 12 bodova, Roma ima devet.




Lyon - Manchester City

Većim dijelom ovog susreta, Lyon je bio bolji rival, pa čak su i dva puta vodili, no City je ipak na kraju došao do boda (2:2).

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo tek u drugom poluvremenu, kada je u 55. minuti Cornet doveo domaće do vodstva. Samo nekoliko minuta kasnije, Laporte postiže pogodak za 1:1. 

U 81. minuti Lyon ponovo dolazi do vodstva, a strijelac i ovog puta bio je Cornet. No, ni tu nije bio kraj. Dvije minute poslije toga, Aguero pogađa za City i postavlja konačnih 2:2 i podjelu bodova.

Manchester City je prvi sa 10 bodova, Lyon ima sedam, Shaktar je na trećem mjestu sa pet bodova, dok Hoffenheim ima tri.




(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.