28.11.2018. 23:06
0
PSG bolji od Liverpoola, Tottenham pobjedio Inter za preuzimanje drugog mjesta u grupi
Večeras su odigrane utakmice petog kola grupne faze Lige prvaka.

Tottenham - Inter

Na Wemblyju nismo vidjeli previše šansi, s obzirom na važnost ove utakmice, ipak na kraju, Tottenham je izvukao deblji kraj i prestigao Inter na drugom mjestu grupe B.

Do samog kraja susreta, činilo se kako neće biti golova, što bi odgovaralo Interu, koji bi remijem osigurao drugo mjesto u grupi. Ipak, u 80. minuti Tottenham stiže do vodstva. Strijelac gola je bio Eriksen, dok je asistenciju upisao Dele Alli.

Kolo prije kraja grupne faze, u grupi B prva je Barcelona sa 13 bodova, Tottenham je sada drugi sa sedam, dok je Inter na trećem mjestu sa istim brojem bodova, ali ima slabiju gol razliku u međusobnim duelima. PSV je posljednji sa samo jednim bodom.




PSG - Liverpool

Na Parku prinčeva PSG je večeras slavio protiv Liverpoola rezultatom 2:1.

PSG je od prve minute krenuo dosta ofanzivno, kako se i očekivalo, pa su do pogotka stigli već u 13. minuti, kada je strijelac bio Bernut. Na 2:0 povisio je Naymer u 37. minuti. Pred kraj prvog poluvremena, James Milner pogađa sa bijele tačke za 2:1.

U nastavku smo gledali dosta mirniju igru. Liverpool je napadao, PSG čekao svoju priliku iz kontre, no nije dolazilo do promjene rezultata.

U ovoj grupi, situacija je još uvijek komplikovana, a stvari stoje ovako: Napoli je prvi sa devet bodova, drugi je PSG sa osam bodova, treći Liverpool sa šest. U posljednjem kolu Napoli gostuje Liverpoolu, a u slučaju remija ili poraza od jednog gola razlike oni će osigurati plasman u knockout fazu. PSG gostuje na Marakani, a potrebna im je pobjeda. 




(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.