29.11.2018. 17:37
0
Veliki preokret oko Superclasica: Revanš meč Rivera i Boce će se igrali u Kataru?!
Odgođena uzvratna utakmica finala Copa Libertadores između argentinskih nogometnih velikana River Platea i Boca Juniorsa mogla bi biti odigrana u Kataru, objavio je u četvrtak Reuters, pozivajući se na izvor iz Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL).

"Katar je moguća opcija", otkrio je neimenovani izvor te istaknuo kako je 8. prosinca najizgledniji datum odigravanja dvoboja, prenosi Hina.

Prva utakmica, odigrana 11. studenog na popularnoj La Bomboneri, završila je rezultatom 2:2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce.

Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.

Tijekom dana će u Asuncionu nezavisni Disciplinski sud odlučivati o žalbi Boca Juniorsa, koji je zatražio da se zbog navijačkog divljanja njihovom klubu dodijeli pobjeda, a time i trofej.

Pobjednik Cope Libertadores predstavljat će CONMEBOL na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će biti odigrano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u drugoj polovici prosinca.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.