30.11.2018. 16:35
0
Markovićev prvijenac za tri boda Zrinjskog
Nogometaši Zrinjskog zaključili su polusezonu Premijer lige BiH domaćom pobjedom nad Krupom 1:0.

Eman Marković bio je strijelac jedinog pogotka na utakmici koja se igrala pred praznim tribinama stadiona pod Bijelim brijegom, zbog incidenta domaćih navijača na utakmici Zrinjski – Sarajevo.

U prvih 45. minuta Zrinjski je imao inicijativu, "Plemići" su stvorili nekoliko poluprilika, a najbliže pogotku bili su u 12. minuti kada je ubačaj Ognjena Todorovića obrana gostiju umalo ugurala u vlastiti gol, ali je vratar Matej Marković loptu zaustavio na gol-crti.

U nastavku gosti su se još više povukli, a napadi Zrinjskog bili su bez ideje i uglavnom su završavali ne previše opasnim udarcima iz daljine.

Tako je bilo sve do 65. minute kada je Eman Marković s 15 metara prizemnim šutom uz desnu vratnicu svladao gostujućeg vratara za vodstvo Zrinjskog 1:0. Bio je to prvi gol za mladog reprezentativca Norveške u dresu Zrinjskog.

Nakon postignutog gola igralo se uglavnom na sredini terena. Gosti su solidnu priliku propustili u sudačkoj nadoknadi kada je napadač Krupe Jovo Lukić, nakon slobodnog udarca, glavom gađao preko vratnice gola Ivana Brkića.

Zrinjski će nastavak sezone dočekati na drugom mjestu s 38 bodova, iza vodećeg Sarajeva koje za sada ima 40 bodova. Sarajevo svoju utakmicu 19. kola igra u subotu kada na Koševo dolazi Čelik.




(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.