9.12.2018. 16:33
0
Messi iz slobodnjaka zabio više golova nego najveći evropski klubovi
Sinoćnju pobjedu Barcelone u gostima kod Espanyola od 4:0 obilježila su dva fenomenalna gola iz slobodnjaka Lionela Messija.

Španska "Marca" danas je podsjetila da posljednjih godina nijedna ekipa iz pet najjačih liga Evrope nije postigla golova iz slobodnih udaraca koliko je sam Argentinac dao za svoju ekipu. 

Messi je od sezone 2014./2015. iz slobodnih udaraca postigao 17 golova za Barcelonu, dok su preostala četiri postigli njegovi saigrači.

- Sretan sam što mogu da pomognem timu - rekao je Messi nakon sinoćnjeg derbija i tako još jednom potvrdio svoju skromnost.

Nevjerovatni Argentinac je u 2018. godini čak osam puta tresao mrežu protivnika iz slobodnjaka, a nijedan drugi igrač iz pet najjačih liga Evrope nije postigao ni pola od toga, prenosi Avaz.

Jedino je Juventus u ravni s Messijem na brojci od 17 golova iz slobodnjaka, ali naravno, u pitanju je cijeli tim "Stare dame".

Golovi iz slobodnjaka sezone 2014./2015.:

Barcelona 21 

Messi 17

Juventus 17 

Lyon 13

Roma 13

PSG 12

Bayern 11

Real Madrid 11

Monaco 11

Chelsea 10


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.