9.12.2018. 22:48
1
Sterling optužio medije za rasizam prema fudbalerima
Krivci za rasizam prema fudbalerima u Premijer ligi su mediji, smatra igrač Manchester Cityja Raheem Sterling.

Engleska policija i Chelsea pokrenuli su istragu zbog sumnji da je krilni fudbaler “građana” vrijeđan juče tokom meča na “Stamford bridgeu”.

“Mediji o istoj stvari izvještavaju na dva različita načina. Dvojica mladih igrača počeli su karijere i napravili pravu stvar jer su kupili kuće majkama koje su im pomogle da to postanu. Međutim, pogledajte kako su to novine prenijele, i kako je ispraćena informacija o crnom, a potom o bijelom igraču. Ovakve stvari pospješuju rasizam”, napisao je Sterling na Instagramu.

On je na ovaj način želio da istakne priče o saigračima, tamnoputom Tosinu Adarabioyou i bijelcu Philu Fodenu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.