16.1.2019. 21:47
0
Emery: Treba provocirati sukob sa svojim igračima
Menadžer Arsenala, Unai Emery, rekao je da je spreman da ima nelagodne razgovore sa svojim fudbalerima da bi, kako kaže, izvukao nešto više iz njih.

Španac je prošlog ljeta stigao na klupu Arsenala, na kojoj je zamijenio Arsena Wengera, koji je na njoj proveo 22 godine.

Emeryjev zadatak ove sezone je da Arsenal vrati među najbolja četiri tima u Premier ligi, pa samim tim izbori i povratak u Ligu šampiona. Londonski klub trenutno drži peto mjesto na tabeli i nalazi se šest bodova iza Chelsea pred susret dva tima u subotu.

"U pojedinim trenucima morate da isprovocirate sukob sa svojim igračima. Zahvaljujući tom sukobu možete da izvučete nešto više iz njih, nešto iznutra, neku veću ambiciju, a možda čak i neku kritiku, koja može da bude od koristi timu“, rekao je Emery u intervjuu za 'Sky Sports'.

"Kao menadžer, morate da budete pažljivi jer sukobi mogu da dovedu do raspada odnosa. Ali, vjerujem da uvijek treba tražiti više, i individualno i kolektivno, kako prijatnim, tako i neprijatnim razgovorima. Najvažnije kod svakog fudbalera je da njegov kvalitet bude od koristi timu. Kada ste menadžer, morate da izvučete maksimum iz tog igrača i u isto vrijeme se postarate da se uklapa u ostatak tima, tako da svi igraju bolje", smatra španski stručnjak.

Emery je istakao da je svestan izazova kojih se prihvatio otkako je stigao u London, ali je naglasio da 'Tobdžije' moraju za cilj da imaju Ligu šampiona. Iste ambicije, uz vodeće Liverpool i Manchester City, imaju i trećeplasirani Tottenham, Chelsea i Manchester United, koji ima isti broj bodova kao Arsenal.

"Što se tiče plasmana u Ligu šampiona i mjesta u Top 4 u Premier ligi, što nam je glavni cilj, istina je da nismo tu u ovom trenutku. Ali, prvenstveno vjerujem da imamo vremena da to ostvarimo ove sezone. Uz to, znali smo da će to biti težak proces“, naglasio je, prenosi Sport Klub.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.