17.1.2019. 16:16
0
U Gani ubijen novinar koji je istraživao korupciju u afričkom nogometu
Policija u Gani saopćila je danas da su naoružani muškarci na motoru ubili istraživačkog novinara Ahmeda Husseina, koji je radio na otkriću korupcije u afričkom nogometu.

Policija je saopćila da je Hussein ubijen u srijedu navečer, kada je iz vatrenog oružja dva puta pogođen u grudi i jednom u vrat, javio je Associated Press (AP).

Hussein je bio dio tima koji je predvodio Anas Aremeyaw Anas, istraživački novinar.

Anas je potvrdio Husseinovu smrt na Facebooku, gdje ne napisao: "Tužna vijest, ali nećemo biti ušutkani. Počivaj u miru."

Rad novinara odnosio se na visokog funkcionera Svjetske nogometne asocijacije - FIFA i drugog najmoćnijeg čovjeka u afričkom nogometu Kwesija Nyantakyija, kojem je prošle godine, zbog mita i korupcije, doživotno zabranjeno da bude u sportu, prenosi Al Jazeera Balkans.   

Prema Komitetu za zaštitu novinara, u Gani je od 1992. godine, nevezano za ovaj slučaj, ubijen jedan novinar. 






(FENA / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.