18.1.2019. 22:17
0
Mourinho: Pripadam nogometnom vrhu i tamo ću biti
Jose Mourinho nije dugo bio na birou, nakon otkaza u Manchester Unitedu. Portugalac sada radi kao stručni komentator na televiziji beIN Sports, no još uvijek ima trenerske ambicije.

- Želim biti trener. Pripadam nogometnom vrhu i tamo ću biti. Suviše sam mlad, a dugo, jako dugo u nogometu. Za nekoliko sedmica ću napuniti 56 godina i zaista sam previše mlad - rekao je Mourinho. 

Portugalac će komentirati utakmicu Azijskog kupa između Saudijske Arabije i Katara, te okršaj Arsenala i Chelseaja u engleskom Premiershipu i za to će zaraditi oko 120 hiljada funti (oko 137 hiljada eura).

- Nekad komentiramo samo ono što vidimo, ali ne znamo šta se događa iza kulisa, a upravo to utječe na ono što vidimo. Mislim da je to osnovna stvar. Ako, na primjer, kažem da bi najbolji posao moje karijere bilo drugo mjesto s Manchester Unitedom u Premijer ligi, pomislili biste: Ovaj je čovjek lud, osvojio je 25 trofeja, a govori da mu je jedno najvećih dostignuća drugo mjesto. Ali ja to govorim jer ljudi ne znaju što se događa u pozadini - dodao je portugalski stručnjak.

Njemu je novi posao jako zanimljiv jer stvari analizira na drugačiji način.  

- Ponekad, kad gledamo s ove strane kamere, stvari analiziramo na drugačiji način. Zbog toga sam odlučio prihvatiti ovaj posao jer da bi bolje razumjeli nogomet, novi nogomet, morate razumjeti i što se događa iza kamera. Sve je ovo jako zanimljivo za mene - zaključio je Mourinho, prenosi Avaz Sport.


(Amila Alijagić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.