20.1.2019. 18:18
0
''Kada Mourinho šutne flašicu vode, on je kriv, suspendovan i plaća kazne, kada to urade Klopp ili Pep, oni su posebni''
Portugalac Jose Mourinho izjavio je da je za vrijeme vođenje Manchester Uniteda imao drugačiji tretman od svojih kolega iz Liverpoola i Cityja, ?urgena Kloppa i Pepa Guardiole. Pogotovo kada se radi o strasti i emocijama.

Mourinho je izjavio da su gestikulacije i emocije pokazane sa trenerske pozicije za razliku od Guardiole i Kloppa, naišle na drugačije reakcije kada bi ih on pokazao.

"Mnogi mješaju strast sa kontrolom emocija. U istim situacijama, drugačije se postupalo samnom i sa drugim trenerima. Kada se Mourinho ponaša loše na trenerskoj poziciji, šutne flašicu vode ili nešto drugo, on je kriv, on je suspendovan i on plaća kazne. Kada to uradi Klopp, on je 'poseban', kada uradi Guardiola i on je 'poseban', samo mene kažnjavaju", izjavio je Mourinho.

"Iz nekog razloga, ja ne pripadam tom fudbalskom 'plemenu'. Јa volim fudbal, on je moj život i u njemu sam od kad znam za sebe. Ipak, ja ne trošim vrijeme praveći neku iluziju i sliku o sebi, tražeći ikakve privilegije. Sve što sam uradio, uradio sam svojom zaslugom. Ništa mi nije bilo poklonjeno", dodao je Portugalac.

Mourinho je izjavio da je današnjim trenerima lakše da budu uspješni, nego što je to bio slučaj kada je on započinjao karijeru.

"Sada je mnogo lakše nego u vrijeme kada sam ja počinjao sa trenerskom karijerom. Nekada, morao si da budeš poznat i dobar igrač kako bi bio i dobar trener. Јa sam bio među prvima, ako ne i prvi koji je taj mit razrušio. Počeo sam od nule i dogurao dosta daleko i ponavljam, nije mi ništa dato, sve sam morao da zaradim", zaključio je Mourinho, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.