21.1.2019. 17:07
1
Fudbalski milioneri: Mbappe najskuplji, Modrić nije ni u top 100
Prema istraživanju koje je sproveo Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES), trenutno u svjetskom fudbalu ima 27 igrača čija vrijednost je sto i više miliona eura. Naravno, svi oni igraju u pet vrhunskih evropskih liga.

Najviše ih je u engleskom Premijeru, čak 16 (Kejn, Sterling, Salah, Lukaku, Sane, Ali, Firmino, Mane, Jesus, Silva, Pogba, Azar, Arnold, Alison, Laporte, Ederson), u Španiji 5 (Mesi, Kutinjo, Grizman, Dembele, Suarez), u Italiji 3 (Dibala, Ronaldo, Insinje), u francuskoj 2 (Mbape, Neimar) i u Njemačkoj 1 (Sančo).

Čudno je da među ovim igračima nema Luke Modrića, kojem je cijena 17,4 miliona eura i pored priznanja da je u prošloj godini proglašen najboljim igračem planete. Luka se ne nalazi čak ni među sto najvrijednijih igrača svijeta.  

Najviša cijena ide uz Kilijana Mbapea, igrača PSG-a. On je procijenjen na 218,5 miliona eura. Već ima jedan najveći ugovor kada je iz Monaka u PSG prešao za 180 miliona eura. Jednu od ključnih uloga Mbape je odigrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je sa četiri gola predvodio Francuze do svjetske titule.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.