29.1.2019. 8:59
0
Guardiola uvrijedio navijače Reala: Gospodine Pep, zašto ste pali tako nisko?
“Barcelona, Bayern i Juventus najbolje su tri ekipe posljednjih deset godina”, poručio je Pep Guardiola i razljutio navijače Real Madrida.

Madridski klub je u posljednjih pet godina četiri puta bio evropski prvak te je osvojio posljednje tri Lige prvaka. Za Guardiolu nije među tri najbolja kluba u posljednjem desetljeću…

“Zašto? Zato što svake godine osvoje ligu, svake godine osvajaju kupove, svake su godine tamo. Zato jer su najbolji. Titula, dvije, može se dogoditi. Ali, konzistentnost, svaka tri dana jedanaest mjeseci tijekom deset godina… To je ono što poštujem i čemu se najviše divim.”

Na komentar trenera Manchester Cityja osvrnula se madridska Marca, list blizak Realu. Objavili su tekst u kojem gospodinu Guardioli poručuju da je nisko pao, piše “Index.hr“.

“Taština… Možda se tako može objasniti da je među tri najbolja kluba naveo dva koja je on trenirao. On ističe snagu domaće lige i kontinuitet u cijeloj godini. I da, to je zaista solidno ostvarenje za klubove koji ne osvoje Ligu prvaka. Historija nas, pak, uči da ništa nije važnije u svjetskom klupskom nogometu od Lige prvaka. Možda Pep pokušava privući pažnju poput Mourinha, s tim da to radi s više stila od Portugalca. Što smo uopće trebali očekivati od njega? Da se izvine što nikad nije osvojio Ligu prvaka bez Messija? Možete li zamisliti NBA trenera koji kaže da u posljednjem desetljeću Warriorsi nisu među najboljim ekipama? Uzvišeni gospodine Pep, zašto ste pali tako nisko”, pita se Marca.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.