1.2.2019. 13:05
0
"Šteta je ne dati šansu mlađim momcima, pokušat ćemo ih afirmirati"
Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim zadovoljan je prvim dijelom priprema koje je njegova ekipa obavila u Međugorju.

"Plavi" bi danas trebali otputovati na drugi dio priprema u Antaliju, ali let je otkazan zbog loših vremenskih uslova. Osim je pred polazak na sarajevski aerodrom izjavio da je ekipa obavila ono što je on zamislio u dosta teškim uslovima. 

- Tereni su bili blatnjavi, ali navjažnije je da smo izdržali i da su nas zaobišle povrede. Bitno je da smo odradili treninge, u drugi dio priprema će svi ući spremni - kazao je Osim. 

Osim je naglasio da je više igrača napustilo Željezničar nego što je došlo, te da je trenutni sastav njegovog tima više skup nego učinkovit. 

- Ne možemo imati skupu ekipu koja nije efikasna. Odlučili smo se s nekim igračima rastati, a nekima dati prostor za dokazivanje. Nećemo dovoditi previše igrača. Trenutno nema mnogo izbora, a smatramo da imamo igrače kojima nije data prilika koju zaslužuju. Pokušat ćemo u ovoj polusezoni afirmisati neke mlađe igrače - rekao je Osim. 

Dodao je da novi igrač Ermin Zec može dosta pomoći ekipi ako se vrati u nekadašnju formu.

Napadač Željezničara Sulejman Krpić očekuje dobre uslove u Antaliji i kvalitetne prijateljske utakmice. 

- Znamo kakvi nas uslovi očekuju, a igrat ćemo dobre prijateljske utakmice. Nastojat ćemo da se uigramo. Ne bih govorio mnogo o promjenama u ekipi, novi igrači treba da se dokažu, a mislim da bi se trebali još pojačati jer je otišlo dosta kvalitetnih igrača - rekao je Krpić.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.