2.2.2019. 14:10
0
“Naravno, radovat ću se ako zabijem Sociedadu”
Napadač reprezentacije BiH, Kenan Kodro zvanično je predstavljen u svom novom klubu Athletic Bilbaou. Klub sa San Mamesa je kupila Kodru od Copenhagena za još uvijek nepoznat iznos, a on je potpisao ugovor do juna 2022. godine.

Zanimljivo, u ugovoru je postavljena odštetna klauzula od čak 80 miliona eura, za koliko bi mogao napustiti klub.

– Zahvalio bih se predsjedniku i čitavom upravnom odboru što vjeruju u mene, nadam se da ću im se na terenu revanširati. Vrijedan sam igrač i zato sam ovdje. Za mene je to nagrada. Igrač sam sa puno pokreta i mogu doprinjeti u ofanzivi. Siguran sam da neću imati problema pri uklapanju u strategiju trenera Gaizke Garitana, rekao je Kodro.

Priliku da debituje za novi klub imat će već sutra, kada Athletic Bilbao gostuje Real Sociedadu, njegovoj bivšoj momčadi.

– Ukoliko sutra postignem gol, proslavit ću ga. S poštovanjem, ali ću ga proslaviti. To je vrlo emotivan trenutak za napadača, poručio je bh. napadač.

Na predstavljanju se također pojavio i sportski direktor kluba Rafael Alkorta, koji je hvalio našeg napadača.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.