6.2.2019. 10:42
0
Jedan od vodećih svjetskih fudbalskih stručnjaka dolazi u BiH
Po prvi put u Bosnu i Hercegovinu dolazi Raymond Verheijen (48), holandski stručnjak koji je svojim inovativnim pristupom unio revoluciju u metode fudbalskog treninga.

Ekipe koje je on pripremao stizale su do završnica najvećih fudbalskih takmičenja, kakva su Svjetsko prvenstvo i EURO, što mu je osiguralo status jednog od najcjenjenijih profesionalaca u trenerskom svijetu.

Njegov metod rada, tj. planiranja i periodizacije fudbalskog treninga, u samim je temeljima i spektakularnog uspjeha Belgijskog nogometnog saveza, čija je reprezentacija dospjela u sami vrh svjetskog fudbala, istovremeno izbacujući «kao na traci» cijeli niz vrhunskih igrača, koji nastupaju za najbolje svjetske klubove.

Verheijen u Sarajevu treba boraviti od 25. do 27. marta ove godine, i za grupu od 50 trenera svih nivoa iz zemalja regije Jugoistočne Evrope održati trodnevni seminar pod nazivom "Football Periodisation". To bi trebala biti prilika da  "iz prve ruke" domaći stručnjaci dobiju informacije o metodi rada ovog holandskog eksperta.

To je posebno bitno, jer su njegove metode i filozofija podučavanja, koji su oslonjeni i zasnivaju se na idejama fudbalske periodizacije već u velikoj mjeri prihvaćeni od strane velikog broja klubova i trenera u BiH i regiji, pa je ovo prilika za produbljivanje znanja i njihovo stručno usavršavanje.

Edukaciona platforma "Sarajevo Football", objavila je da seminar treba biti održan u "Swissotelu"u Sarajevu, ali i naglasila da je broj učesnika ograničen, pa će ovom događaju moći prisustvovati samo 50 prvih prijavljenih učesnika! Vrijednost seminara je 460 eura.

Organizatori potvrđuju da je interes za seminar već sada golem, te su pozivi s upitima, već počeli stizati iz cijele regije, što nije čudno s obzirom da je Raymond Verheijen po prvi put u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a tek drugi put u široj regiji.

– Sarajevo Football je edukaciona platforma posvećena dovođenju vrhunskih eksperata prelijepe igre kakav je nogomet na područje Balkana i okupljanje mreže obrazovanih trenera iz BiH i regije, koji imaju ambiciju cjeloživotnog učenja i osobnog razvoja i usavršavanja u smislu fudbalske teorije i prakse – objašnjava dr. Kurtić Emir, jedan od entuzijasta koji stoje iza ove platforme, saopćio je Advans.

– Ovaj seminar je prvi, pionirski projekat ove prirode u Sarajevu i mi istinski vjerujemo da je ovo što radimo izuzetno bitno za našu sportsku zajednicu – navodi se na zvaničnoj stranici projekta www.sarajevofootball.com.

Ovaj događaj dio je onoga što gospodin Verheijen radi kroz WFA (World Football Academy), odnosno provodi proces edukacije trenera širom svijeta. Njegove edukacije spadaju u rednajcjenjenijih i najskupljih edukacija ove vrste.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.