12.2.2019. 23:07
0
PSG uvjerljiv i bez Cavanija i Neymara, Zaniolo heroj Vučice!
Liga prvaka se nastavila, a večeras smo gledali dva susreta, i to između Manchester Uniteda i PSG-a, te Rome i Porta.

Manchester United - PSG

Iako je PSG ovu utakmicu igrao bez Cavanija i Neymara, njihovo odsustvo skoro da se nije osjetilo, jer su tokom cijelog susreta bili bolja ekipa na terenu.

Prvo poluvrijeme i nije bilo previše zanimljivo. PSG je za nijansu bio bolji, no na pauzu se otišlo sa rezultatom 0:0.

A onda se to u nastavku promijenilo. U 53. minuti je Mbappe šutirao prema golu, no De Gea je odbranio. Lopta je otišla u korner, a nakon što je izveden, Parižani su poveli. Strijelac gola bio je Kimpembe.

Na novi gol nismo previše čekali. U 60. minuti Di Maria je odlično prošao po lijevoj strani, dodao loptu Mbappeu, te je slavlje odmah moglo početi, jer Mbappe ovakve prilike rijetko kad promaši. 

Do kraja susreta United je pokušavao stići do pogotka, no to se nije desilo. A da stvar bude još gora, Paul Pogba je dobio crveni karton.




Roma - Porto

Roma je večeras na svom terenu slavila protiv Porta rezultatom 2:1.

Ni u ovoj utakmici u prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, pa su fudbaleri ova dva tima na pauzu otišli pri rezultatu od 0:0.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 70. minuti. Džeko je dodao Zaniolu, a on pogađa za vostvo Vučice. Samo šest minuta kasnije, Džeko i Zaniolo ponovno u glavnoj ulozi. Edin je pogodio stativu, a odbijanac je pokupio Zaniolo, koji pogađa za 2:0. 

Konačnih 2:1 postavio je Adrian.




(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.