23.2.2019. 12:45
1
Sedolski uoči Zrinjskog: Imperativ je uzeti sva tri boda
Uoči utakmice NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski, koja se igra u nedjelju na stadionu "Pecari" u Širokome Brijegu u 17 sati, trener "Širokog" Goce Sedolski i igrač Stipo Marković najavili su hercegovački derbi a, kako su istaknuli, imperativ će biti borba za pobjedu i lov dobre pozicije na prvenstvenoj tablici.

-Ono što smo odigrali tamo, pokazali smo da se možemo nositi sa svakom ekipom. Igrači su spremni, svi su dobili šansu, osobno sam zadovoljan s njima. Ne bih izdvojio nikoga, mi smo dobar kolektiv i na pripremama se vidjelo da možemo igrati sa svakom ekipom - kazao je Sedolski na pres konferenciji u Širokome Brijegu.

 Kad su u pitanju ozlijede igrača, Sedolski tvrdi da je na pripremama velik broj igrača pokazao spremnost.

-Ozlijedio nam se i Matić, a Marića neće biti zbog žutih kartona, no to neće biti problem s obzirom na to da su svi spremni.

 Na upit o najavama iz Zrinjskog da će doći na "Pecaru" po bodove, Sedolski je rekao da će se Široki baviti sam sobom.

-Oni su blizu Sarajevu po bodovnoj strani, mi imamo svoje ciljeve i nas ne zanima Zrinjski. Drago mi je da najavljuju tri boda, ali to ćemo vidjeti sutra - rekao je Sedolski.

Sedolski je ponovio da će Široki biti spremam za sutrašnji derbi te da se neće baviti odlascima i ozljedama igrača Zrinjskog, a nakon sutrašnjeg derbija, kako je rekao, okrenut će se Kupu.

-Napokon smo dočekali početak drugog dijela sezone i hercegovački derbi. Prošli smo pripreme i možemo biti zadovoljni i sutra pokušati osvojiti tri boda - smatra Stipo Marković.


(FENA / Lejla Trle) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.