29.3.2019. 13:01
0
Amar Osim pred utakmicu: Ne možemo reći da smo favoriti protiv bilo kojeg protivnika u ovoj sezoni
Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda nakon reprezentativne pauze, a fudbaleri Željezničara u nejdelju gostuju ekipi Goška iz Gabele.

Trener Željezničara Amar Osim ističe da je ekipe tokom pauze pokušala na fizičkom nivou podići nekoliko igrača, te da je za meč protiv Goška van konkurencije samo Sadiković koji se povrijedio. 

- Sadiković se povrijedio i neće biti u kombinaciji za meč, a s druge strane Zec je spreman i izdržao je sve treninge u ovoj sedmici. Ne možemo reći da smo favoriti protiv bilo kojeg protivnika u ovoj sezoni. Gošk nema velike finansije, ali to je klub koji se super snalazi i sigurno je da nam neće biti lako. Mi nemamo dobre rezultate protiv manjih klubova i sigurno je da moramo uložiti maksimum da dođemo do pobjede. Takav pristup smo i pripremali tokom čitave sedmice - izjavio je Osim.  

Dodaje da je Željezničar favorit samo po imenu kluba i nekadašnjim rezultatima, ali da se ne smije zanemariti činjenica da je velika većina utakmica u ovoj sezoni Premijer lige BiH bila neizvjesna i da je bilo veoma malo laganih pobjeda.

Nakon Goška Željezničar će igrati gradski derbi protiv Sarajeva, a igrač "plavih" Antonio Pavić naglašava da ekipa u ovom trenutku ne razmišlja o toj utakmici. 

- Ne razmišljamo o derbiju, već isključivo o Gošku. Kada se završi taj meč možemo okrenuti misli ka derbiju - podvukao je Pavić.

Utakmica 24. kola Premijer lige BiH između Goška i Željezničara na rasporedu je u nedjelju, 31. marta u Gabeli, s početkom u 16 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.