5.4.2019. 12:55
0
Oslabljeno Jedinstvo otputovalo u Kakanj
Nogometaši bihaćkog Jedinstva jutros su otputovali u Kakanj, gdje ih sutra očekuje ogled 21. kola Prve lige Federacije BiH s Rudarom. Šef stručnog štaba bihaćkog tima Vlado Jagodić u predstojećem susretu neće moći računati na suspendirane defanzivce Ekrema Hodžića i Amira Remića, koji su u dosadašnjem dijelu sezone bili među najstandarnijima.

- Njihovo neigranje je za nas nenadoknadivo, pogotovo kada uzmemo u obzir da je zbog povreda upitan nastup kapitena Nuspahića i igrača vezne linije Jašarevića. Rudaru ćemo se suprostaviti s ukupno 17 igrača, od kojih je 13 mlađe od 21 godine. Ipak, vjerujemo da su ovi mladići sada maksimalno fizički spremni i da će biti u mogućnosti ispoštovati naše taktičke zamisli. Igrat ćemo rasterećeno, pa možda i uspijemo iznenaditi Rudar - kazao je Jagodić.

Strijelac pobjedonosnog gola prošlog vikenda protiv Slavena Armin Bijedić najavio je discipliniranu i opreznu igru, s maksimalnim angažmanom u defanzivnoj liniji.

- Izuzetno poštujemo ekipu Rudara, iako ni oni nisu u idealnoj formi. Nama će nedostajati nekoliko izuzetno važnih igrača, pa moramo igrati pametno i slijediti upute stručnog štaba. Pokušat ćemo osvojiti bod, a ako nam se prilika za više, nećemo oklijevati - riječi su desnog bočnog igrača Jedinstva.

Jedinstvo sutrašnji meč dočekuje na četvrtom mjestu prvoligaškog poretka s 32 boda, dok tim iz Kaknja skupio dva boda manje.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.