5.4.2019. 17:24
0
Iniesta: Sve sam dao Barceloni, volio bih se vratiti
Andres Iniesta, legenda Barcelone i španskog nogometa odradio je intervju za "Club del Deportista", u kojem je izrazio želju za povratkom u katalonski klub.

Španac je u Barceloni osvojio 30 trofeja. Od toga ima i četiri Lige prvaka. Prošle sezone napustio je Kataloniju i otišao u japanski Visel Kobe. Inijesta priznaje da bi se htio vratiti, ali ne u igračkoj ulozi. 

- Odlučio sam otići jer sam uvidio da je došao trenutak u kojem sam osjetio kako sam dao sve klubu, ostavio sam dušu tamo. Zato sam odlučio promijeniti okruženje, zemlju, naći nove snove i izazove, donio sam tu odluku srcem i tijelom. Da se mene pita, vratio bih se u Barcu, ali ko zna šta će se događati u budućnosti. Teško je raditi dugoročne planove, ali htio bih se vratiti u klub radeći nešto za što sam kvalificiran. Tako mogu prenijeti ono što sam učio dugi niz godina - rekao je Iniesta. 

Posljednjih sezona Real je dominirao u Ligi prvaka, dok je Barcelona osvajala više domaćih naslova. Inijesta vjeruje da je njegova ekipa mogla napraviti bolje rezultate u najjačem nogometnom klupskom takmičenju na svijetu. 

- Volio bih da sam osvojio još koji trofej u Ligi prvaka, ko ne bi? Ipak, mislim da ljudi moraju biti ponosni na ono što smo postigli jer smo ih učinili sretnima. Real Madrid je posljednjih sezona osvajao trofeje u LP, bit će sretni zbog toga, ali neće biti sretni jer nisu uzimali domaće titule kao drugi. Istina je da je Barca posljednjih godina imala ekipu sposobnu da napravi nešto više u LP - priznaje Iniesta, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.