17.4.2019. 8:40
0
Trener Ajaxa: Vidjelo se da nas se Juventus boji
Ajax je sinoć pobjedom 2:1 u Torinu (1:1 u Amsterdamu) izbacio Juventus iz Lige prvaka, a njihov trener Erik ten Hag poručio je nakon utakmice da je njegova momčad jedina koja zna igrati presing na način na koji su ga sinoć igrali.

- Ovo je nevjerovatna noć za klub, igrače i cijeli holandski nogomet. Ponovo smo izbacili jednog favorita za naslov i pokazali da s našom filozofijom možemo ići preko naših ograničenja - rekao je trener Ajaxa na početku konferencije za medije pa dodao:

- Vidjelo se da nas se Juventus boji, tako je bilo i s Realom. Teško je igrati protiv našeg stila igre, imamo jako nadarene tehničare, izrazito je teško pritisnuti nas. Čak i u odbrani, samo mi znamo igrati takav presing. 

Tempo koji je Ajax održavao u posljednje četiri utakmice Lige prvaka postao je simbol ove momčadi, a sada ih očekuje novi izazov, polufinale protiv boljeg iz dvomeča  Tottenhama i Manchester Cityja, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.