20.4.2019. 19:17
0
Smajić u 90. minuti donio pobjedu Slobodi protiv Sarajeva
U susretu 27. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su danas nogometaši Slobode pobijedili ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 (0:1).
Iako su Tuzlaci imali terensku inicijativu, prvi su mrežu zatresli gosti. U 32. minuti Edis Smajić je na oko 25 metara od svog gola izgubio loptu u duelu sa Rifatom Kapićem, koji je odmah poslao lijevo prema Amaru Rahmanoviću. Ovaj je bez oklijevanja, sa oko 18 metara, opalio ljevicom, a lopta je ispod grede ušla u mrežu – 0:1.

U 45. minuti Antonio Vidović je mogao izjednačiti, ali je sjajno intervenirao golman Sarajeva, Vladan Kovačević.

U drugom poluvremenu Sloboda je krenula na sve ili ništa. Redale su se akcije ispred 16-erca gostiju, a u 54. minuti rezultat je izjednačen.

Na lijevoj strani Muharem Čivić se "prošetao" pokraj Darka Lazića i Amara Rahmanovića, a zatim je prevario i golmana Kovačevića, poslavši loptu desno od njega njega u suprotni kut gola – 1:1.

Domaći su mogli povesti u 58. minuti, nakon prodora Perice Ivetića na lijevom krilu, pronašao je u sredini Smajića koji je s dva metra udaljenosti promašio loptu.

U trenutku kada se očekivalo da će susret završiti podjelom bodova, Tuzlaci su, u prvoj minuti sudijske nadoknade postigli gol za pobjedu. 

Sa svoje polovine terena Amar Pršeš je poslao dugu loptu na lijevu stranu. Toni Livančić je samo proslijedio u sredinu, gdje je Smajić zahvatio tek toliko da joj promijeni smjer i prevari golmana Kovačevića, koji snosi krivicu za ovaj gol.


(Fena/Admir Oručević)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.