24.4.2019. 18:00
0
Sarajevo vodi protiv Mladosti
Fudbaleri Sarajeva vode protiv Mladosti s 2:0 na poluvremenu utakmice 28. kola Premijer lige BiH koja se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pogotke za "bordo" tim u prvom poluvremenu postigli su Hebibović u 20. i Stanojević u 32. minutu.  

Lider na ligaškoj tabeli u prvih 45 minuta utakmice bio je dosta bolji protivnik. Izabranici Husrefa Musemića u ovaj meč su ušli izuzetno motivisani da prekinu niz od tri domaće utakmice u kojima nisu postigli pogodak, te da s nova tri boda održe prednost na tabeli u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. 

Odlične šanse za postizanje pogotka prije Hebibovića imali su domaći fudbaleri Handžić i Šišić, ali nisu bili precizni. 

Mladost je u prom poluvremenu imala nekoliko poluprilika za postizanje gola, međutim veće opasnosti po gol domaćina nije bilo. 

Sarajevo u 32. minutu dolazi i do drugog gola. Nakon prekršaja i odličnog ubačaja u šesnaesterec gostiju najbolje se snašao Stanojević koji postiže drugi gol za domaći sastav. 

Do kraja poluvremena Sarajevo je imalo još jednu odličnu priliku nakon kontranapada, ali Velkoski nije stigao ubačenu loptu pa promjene rezultata nije bilo.


Trenutno je počelo drugo poluvrijeme i ostaje da vidimo da li će tim sa Koševa zadržati ovu prednost.


(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.