17.5.2019. 12:13
0
Husref Musemić: Ovakva prilika se rijetko pruža, svi su svjesni šta dobijamo
Ovakva prilika se rjetko pruža, nadam se da ćemo je iskoristiti. Poslije osvajanja Kupa smo još više motivisani, kada smo vidjeli koliko to navijačima znači, kazao je Husref Musemić, trener Sarajeva uoči sutrašnje utakmice protiv Zvijezde 09 gdje njegov tim, ako pobijedi i zvanično postaje novi prvak BiH u fudbalu.

"Svi su svjesni šta dobijamo, nema nikakvog pritiska. Bio je veći pritisak protiv Širokog. Ponavljam, uz dužno poštovanje prema Zvijezdi. Iskreno, naježio sam se kada sam vidio suze u očima kod našeg kapitena Velkoskog. Nadam se zbog toga da ćemo se sutra radovati. Niko mu ne brani ni sutra da zaplače", poručio je Musemić novinarima u Sarajevu.

Optimističan je bio i sam kapiten Krste Velkoski.

"Sutra nas očekuje druga meč lopta za titulu, svi smo spremni. Jedva čekamo utakmicu, nadamo se da će biti veliki broj navijača, da zajedno proslavimo titulu. Sve je u našim rukama, svi željno očekujemo. Nabrijani smo da pokažemo da smo najbolji u državi. Sutra se ujedno nadam svom četvrtom trofeju u dresu Sarajeva", poručio je Makedonac u dresu Sarajeva, prenosi SCSport.ba.

Velkoski je sa Sarajevom osvojio dva Kupa, 2014. i 2019. godine, titulu prvaka 2015.

Sarajevo dva kola prije kraja ima tri boda više od Zrinjskog. Timu Husrefa Musemića potrebna su samo tri boda da bi ovjerili titulu budući da su bolji od Zrinjskog po parametrima međusobnih utakmica i gol razlike.

Utakmica između Sarajeva i Zvijezde na rasporedu je u 17:00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.