31.5.2019. 13:14
0
Višća ušao u historiju turskog fudbala
Edin Višća je osim što je i zvanično najbolji asistent Super lige Turske, ujedno i najbolji asistent prvenstva.

Upisao je ukupno 14 asistencija od početka sezone. Zanimljivo je da je Višća sa jednom asistencijom više najbolji asistent bio i prošle sezone.

On i Alex de Souza iz Fenerbahcea, jedini su igrači koji su po dva puta u posljednjih 15 godina ovo laskavo priznanje ponijeli dva puta. De Souza je to uspio u sezonama 2005/2006 i 2010/2011. Najboljiasistenti dosad su bili i Gokdeniz Karadeniz, Mehmet Yildiz, Cassio Lincoln, Arda Turan, Selcuk Inan, Pablo Batalla, Cicinho, Mehmet Ekici, Jose Sosa i Wesley Sneijder.Višća je član Basaksehira od 2011. i za osam godina u Turskoj doživio je nevjerovatan nogometni napredak.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.