31.5.2019. 16:59
0
"Finska je sada najvažnija utakmica za nas. Oni su tipično borbena ekipa, ali smo bolji od njih"
Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati danas na Ilidži uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno gostujuće kvalifkacijske mečeve protiv Finske i Italije.

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je meč protiv Finske trenutno najvažniji za reprezentaciju BiH, te da je optimist pred taj susret, ali da ne može garantovati pobjedu. 

- U nogometu nema garancija, čak ni kada si 100 posto siguran u pobjedu. Finska je sada najvažniji meč za nas i na to se trebamo fokusirati, dok o Italiji ne trebamo razmišljati. Bolja smo ekipa od Finaca, ali uvijek može doći do problema. Imaju igrače po kvalitetnim ligama, tipično su borbena ekipa, dobro stoje na terenu i prave pritisak. Vjerujem da naša ekipa može doći do pobjede, sigurno je da neke stvari trebamo izmijeniti, ali zadovoljan sam do sada urađenim poslom - izjavio je Prosinečki. 

Selektor naglašava da do kraja kvalifikacija ima još mnogo utakmica i bodova, ali da bi BiH pobjedom u Finskoj "počela razmišljati o ozbiljnijim stvarima", odnosno bila bi dosta bliže plasmanu na Euro.

Dodaje da bi na gostovanje Italiji mnogo laške otputovali s osvojena tri boda u meču protiv Finaca, te da će rezultat doći ako igrači daju svoj maksimum. 

Osvrnuo se i na utakmicu sa Grčkom, u kojoj je vidio dosta dobrih ali i loših stvari. 

- Igrali smo odlično prvo poluvrijeme, ne sjećam se da je prije odigrala na tako visokom nivou, a onda smo pali u drugom. Pokušat ćemo neke stvari promijeniti, ali to je teško u kratkom vremenu. Možda bude i izmjena u sastavu. Imamo kvalitet i sigurno je da možemo napredovati - rekao je selektor BiH. 

Prosinečki dodaje da će na okupljanje kasniti Edin Džeko i Miralem Pjanić - Džeko zbog obaveza koje mora završiti, pa će se ekipi pridružiti sutra u 13 sati, dok je Pjanić slobodan jer ne može igrati protiv Finske, a pridružit će se ekipi 3. juna.

- Pjanić je s bitna karika, jedna od najbitnijih za naš tim, pogotovo od kako smo mu promijenili poziciju i mislim da puno bolje igra nego što je igrao. Imamo igrača koji će igrati umjesto njega i ja vjerujem da će oni odraditi dobar posao - zaključio je selektor. 

Utakmica Finska - BiH će biti odigrana 8. juna, dok je meč protiv Italije na rasporedu tri dana kasnije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.