9.7.2019. 9:57
1
Večeras praznik fudbala na Koševu: Evropski šampion Celtic stiže na megdan Sarajevu
Fudbaleri Sarajeva večeras na Koševu dočekuju ekipu Celtica u prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Škotski tim je apsolutni favorit, ali se u redovima prvaka BiH nadaju da mogu pružiti dobar otpor i izboriti povoljan rezultat uoči uzvrata u Glasgowu.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić izjavio je kako ne sumnja da će njegovi igrači večeras dati svoj maksimum.

- Ne igra se baš tako često sa Celticom i ekipama na tom nivou. Privilegija je biti i trener i igrač i gledalac. Sigurno da su oni u ove dvije utakmice favoriti, ali mi ćemo dati svoj maksimum i vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Svaki igrač živi za ovakve utakmice, ne sumnjam da će svaki moj igrač dati svoj maksimum - izjavio je Musemić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski složio se da je klub iz Škotske favorit, ali da to ne znači da su već prošli u dalje takmičenje.

Naglasio je da je atmosfera u timu dobra i da žele obradovati svoje navijače.

Trener Celtica Neil Lennon smatra da njegova ekipu ne očekuje lagan zadatak. Ističe da je Sarajevo snažna ekipa, izdvojivši Hebibovića i Ahmetovića kao igrače koji bi im mogli napraviti probleme.

Utakmica između Sarajeva i Celtica igra se od 19.45 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.