20.7.2019. 14:40
0
Armisa Kuč ponovo u dresu SFK 2000 Sarajevo
Standardna reprezentativka Crne Gore Armisa Kuč, nakon što je u protekle dvije godine nastupala za klubove u Švedskoj i Španiji, ponovo oblači bordo-bijeli dres.
Dvadesetsedmogodišnja napadačica predstavlja veliko pojačanje za SFK 2000 Sarajevo, s obzirom da su njene golgeterske sposobnosti jako dobro poznate, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

U prošlosti je postavila rekorde po broju postignutih golova u jednoj premijerligaškoj sezoni, a njenim dolaskom SFK 2000 Sarajevo potvrđuje svoje ambicije u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

- Drago mi je što sam ponovo igračica najboljeg kluba na Balkanu. Za SFK 2000 Sarajevo me vežu najbolje i najljepše uspomene. Nije bilo dvojbe kada se pojavila mogućnost da ponovo obučem dres ovog kluba - rekla je Armisa, koja je već odradila prve treninge u klubu.

Istakla je da se raduje utakmicama Lige prvaka.

- Vjerujem u ovaj kolektiv. Spremno ćemo dočekati nadolazeće susrete i uz našu prepoznatljivu igru i rad ostvariti odlične rezultate – naglasila je.

Svoje prve zvanične utakmice u dresu novog, starog kluba, Armisa Kuč će upisati početkom mjeseca augusta, kada su na rasporedu međunarodne utakmice.

SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija).

Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. augusta u Sarajevu i Zenici.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.