5.8.2019. 14:15
0
NK Stupčanica odgovorio Osimu: Željo je dobrodošao u Olovo, ali bez Amara. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra
Igrači, uprava NK Stupčanica, ali i svi građani Olova uvrijeđeni su novom ne primjerenom izjavom trenera Željezničara Amara Osima

 Osim je, govoreći o minimalnoj pobjedi protiv Zrinjskog, olovsku Stupčanicu pomenuo u ponižavajućem kontekstu kazavši: - „Nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača“!

Da olovsko ogorčenje bude veće ovo nije prvi put da Osim junior Stupčanicu spominje u negativnom kontekstu. Uradio je to još jedanput kao televizijski gost u jednoj sportskoj emisiji podsjećaju iz uprave Olovskog kluba. 

U otvorenom pismu koje je ustupljeno redakciji Radio Olova iz NK Stupčanica podsjećaju Amara Osima da je u nekoliko navrata NK Željezničar „igrao protiv Stupčanice“ .

- U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Ribarom u prijateljskom meču sa nama igrala 2:2 – prisjetio se za program Radio Olova i ondašnji i današnji trener i legenda Stupčanice Ahmet Degirmendžić, kazavši kako je izjednačujući pogodak, glavom iz kornera, tada postigao, u samom finišu utakmice, veliki Katalinski, a da su u toj postavi bili i Jelušić, Kojović, Sprečo, Hadziabdić, .... 

I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom, remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina, slavio 3:1. - U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća i kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava – kazao je za Radio Olovo, vidno uvrijeđen Sadija Omerović čovjek sa 40 godina sportskog staža u ovom Olovskom klubu, prenosi Radio Olovo. 

- Stupčanica je organizovan i klub sa tradicijom. Postoji od 1922 godine pod imenima „Bor“, „Radnik“,„Partizan“ i „Stupčanica“. Kada smo Željezničaru svojevremeno ustupili svoj stadion za meč sa banjalučkim Borcem, tadašnji Željin generalni sekretar Zdenko Jelić želio je pokloniti Stupčanici set starih dresova. Kada je ušao u klubske prostorije i vidio 12 novih kompleta Stupčanicinih dresova odustao je. Neka o tome i o Stupčanici Amar upita gospodina Jelića, još je živ – istakao je Omerović.

- Stupčanica se vraća na staze stare slave! U prošloj sezoni dominirali su kantonalnom ligom ZDK, upisavši u 26 utakmica 26 pobjeda. Osvoji su uz to i KUP ZDK. To Željo u svom rangu niti je, niti će uspjeti.Sa duplom krunom i ovakvom statistikom ulazimo u drugu Federalnu ligu. Željezničar je uvijek dobro došao u Olovo. Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera. Sa njim, zbog ovakvih izjava, ne želimo sarađivati. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra – kazao je na kraju za Radio Olovo Ahmet Degirmendžić, trener Stupčanice i legenda ovog kluba.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.