31.8.2019. 8:40
0
Večeras vječiti derbi na Grbavici: Musemić rekao da je Željo favorit, Osim tvrdi da je Sarajevo favorit
U okviru utakmica 7. kola Premijer lige BiH večeras će se odigrat vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. Utakmica se od 20:00 sati igra na Grbavici.

“Imaju dvije priče. Igramo na svom stadionu i favoriti smo. Druga priča je da igramo protiv aktuelnog prvaka BiH, koji je i dalje prvi. Može Husref pričati šta hoće, moj je drug, ali… Nećemo upasti u tu klopku”, osvrnuo se Amar Osim na riječi Husrefa Musemića da je Željezničar favorit u predstojećem derbiju.

Recept je jasan. Ekipa mora biti poptuno koncentrisana tokom cijelog meča.

“Nećemo ući u utakmicu kao protiv Širokog Brijega. Moramo ući s više koncentracije. Da ako dođemo u tu priliku da u drugom poluvremenu izmjenama pokušamo nešto napraviti, a ne da se spašavamo. Zec i Krpić gode jedan drugom. Ne piju kafe, ali dobro se razumiju. Kad god su zajedno igrali, nije loše bilo“, dodao je Osim.

Husref Musemić, terener FK Sarajevo ističe da će „ambijent biti dobar, noćna utakmica, dobar teren i svi preduslovi za aktere da odigraju što bolje“.

„Mi smo možda malo više utakmica igrali nego oni, ali potrudit ćemo se da odigramo približno posljednjem derbiju. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru jer je domaćin. Što se tiče igračkog kadra, on je puno bolji u odnosu na meč sa Širokim. Ahmetović je tu, Hodžić je tu, Gavrić i Lazić se vraćaju“, dodao je Musemić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.