5.9.2019. 21:43
0
Navijači se požalili na užasno prljave stolice na Bilinom polju, iako su karte plaćali po 40 KM
Foto: Citatelj / Source.ba
Foto: Citatelj / Source.ba
Foto: Citatelj / Source.ba
Foto: Citatelj / Source.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine na zeničkom Stadionu Bilino polje poslije prvog poluvremena protiv Lihtenštajna vodi rezultatom 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Amer Gojak u 11. minuti.

Večerašnji susret počeo je ovacijama oko 8.000 gledalaca sa tribina bivšem kapitenu Emiru Spahiću, koji je nedavno nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Gacka i koji se liječi u Sarajevu.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imali su gosti u 8. minuti. Golman Ibrahim Šehić bio je prinuđen napustiti gol kako bi odbranio šut sa oko 15 metara Dennisa Salanovića, kojeg je skrenuo u korner.

BiH je u 11. minuti povela s 1:0, a strijelac je na asistenciju Edina Džeke bio Amer Gojak. Pokušaj Miralema Pjanića sa oko 30 metara u 18. minuti golman gostiju Benjamin Buchel skrenuo je u korner.

Džeko je u 22. minuti ukrao loptu Danielu Kaufmannu, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Šut Gojaka u 27. minuti odbranio je golman gostiju te skrenuo loptu u korner.

Šut Edina Višće u 25. minuti sa oko 20 metara golman gostiju je odbranio, a odbijenu loptu prihvatio Džeko i pogodio prečku, dok je golman gostiju u 34. minuti zaustavio šut iz slobodnog udarca Miralema Pjanića.

Gosti su sa oko 20 metara zaprijetili i u 43. minuti preko Nicolasa Haslera, čiji je šut završio pored lijeve stative bh. gola.

BiH je večerašnju utakmicu počela u sastavu: Šehić- Todorović, Šunjić, Zukanović, Kolašinac - Krunić, Pjanić, Gojak - Višća, Džeko, Milošević.

Početni sastav Lihtenštajna: B. Buchel - Rechsteiner, Malin, Kaufmann, Goppel - M. Buchel - Meier, Hasler, Wieser, Salanović - Gubser.   

Navijači koji prisustvuju utakmici na Bilinom polju požalili su se na jako loše uvjete. Naime, čitatelj Source.ba portala poslao nam je fotografije prljavih stolica na stadionu, te je razočaran, kako kaže, jer je platio izuzetno visoku cijenu karte za ovu utakmicu, iako se radi o selekciji Lihtenštajna.

Podsjećanja radi, cijene karata za ovu utakmicu su iznosile 20, 30 i 40 KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.