10.9.2019. 22:33
0
Kosovo zabilo tri gola Englezima, ekipa Faruka Hadžibegića poražena u Podgorici sa 3:0, Ronaldo postigao četiri gola Litvancima
Večeras su se širom Starog kontinenta igrale kvalifikacione utakmice za Euro 2020. godine.

Piše: Haris Ahbabović

Zanimljivu utakmicu su u grupi A odigrale Engleska i Kosovo. Slavili su Englezi sa 5:3, ali su imali mnogo problema sa Kosovom na ovoj utakmici. Golove za domaće su postigli Sterling, Kane, Vojvoda (autogol) i dva puta Sancho, dok su golvoe za Kosovo postigli Berisha (u dva navrata) i Muriqi.

Češka je u Podgorici pobijedila Crnu Goru, na čijoj klupi je u kvalifikacijama za EP debitovao Faruk Hadžibegić, sa 3:0. Soucek, Masopust i Darida su pogađali za Čehe.

U ovoj grupi vodi Engleska sa 12 bodova, Češka je sada druga sa devet, dok je Kosovo treće sa osam bodova. Bugari i Crnogorci imaju samo po dva boda.

U grupi B, Portugal je na krilima Cristiana Ronalda pobijedio Litvance sa 1:5. Ronaldo je postigao četiri gola za aktuelne prvake Evrope, a jedan je dodao i W. Carvalho, dok je Vytautas Andriuskevicius postigao utješni gol za domaće. 

Srbija je, u istoj grupi, kao gost pobijedila Luksemburg sa 3:1. Mitrović je postigao dva gola, dok je jedan dodao i Radonjić. Turpel je postigao jedini gol za domaće.

U ovoj grupi vodi Ukrajina sa 13 poena, a Portugalci su drugi sa osam, ali i utakmicom manje. Srbija je treća sa sedam bodova.

U grupi H, Francuzi su pobijedili Andoru sa 3:0, a Turska je slavila u gostima kod Moldavije sa 4:0. Albanija je pobijedila Island sa 4:2.

U ovoj grupi vode Francuzi i Turci sa 15 poena, dok tri boda manje sada ima Island. Albanija je četvrta sa devet poena.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.