13.9.2019. 21:34
0
Prosinečkom nedostaju golovi Vedada Ibiševića
Robert Prosinečki je podnio ostavku, pa odustao od nje, ali jasno to u konačnom ne mijenja stvari sa trenutnom pozicijom na tabeli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Situacija nije blistava, ali nikako se ne može reći da je za to samo Prosinečki kriv.

Otvorena su pitanja o trenutnom igračkom kadru iz objektivnih ili subjektivnih okolnosti. Svi smo selektori i svi znamo ko bi trebao biti pozvan, ali nije loše napraviti poređenje pojedinih parametara kod Prosinečkog i njegovih prethodnika Mehmeda Baždarevića i Safeta Sušića.   

Sušić je reprezentaciju vodio 49 utakmica, a u tom periodu pozvao je čak 37 debitanata. Naš najbolji strijelac Edin Džeko je u Sušićevoj eri postigao 24 gola u 46 utakmica i 11 puta je bio asistent, dok je Pjanić imao 14 asistencija i 9 golova u 43 utakmice.

Imao je Vedada Ibiševića i Zvjezdana Misimovića. Prvi je u njegovoj eri dao 20 golova, a drugi 10 uz 13 asistencija. Sušić je imao i Izeta Hajrovića. 

Baždarević je bh. tim vodio u 25 utakmica, a u tom periodu je imao 21 novog igrača. Kod njega je Džeko bio najučinkovitiji, jer je dao 14 golova u 20 utakmica, dok je Pjanić pogodio dva puta i dodao 14 asistencija u 18 susreta. Zanimljivo je da je drugi strijelac nakon Džeke, kod Baždarevića bio Milan Đurić sa sedam golova, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.