16.9.2019. 9:45
0
Edin Džeko nakon utakmice sa Sassuolom imao samo jednu želju
Pored Dijamanta u listu strijelaca se upisao i Armenac Henrikh Mkhitaryan za koga se Džeko nada da će ostati još dugo vremena u Rimu.

Armenac je stigao u finišu prelaznog roka stigao na posudbu iz Arsenala, te je u prvom susretu za Romu postigao gol u 22. minuti susreta za premijernu pobjedu Vučice u trećem kolu Serije A.

- Očekujem da će ostati dugo vremena u Romi. Znam da je vrhunski igrač, te je veliki dodatak našem napadu koji želi igrati kvalitetan fudbal. Sto posto sam siguran da će nam biti od velike pomoći. Sretan sam zbog ovog transfera, rekao je Džeko nakon utakmice i dodao:

- Nakon što smo odigrali međusobni duel sa reprezentacijama gdje je on postigao dva gola za Armeniju protiv Bosne i Hercegovine rekao sam mu da mora postići gol i za Romu. On je veliki profesionalac, sjećam ga se iz Dortmunda, nadam se da može ostati dugo vremena u Rimu. Ovdje može dodatno napredovati, postići puno golova i zabilježiti puno asistencija za Romu.

Rimljani su neporaženi nakon tri uvodna kola pod vodstvom novog trenera Paula Fonsece, ali su tek u trećem kolu zabilježili premijernu pobjedu u šampionatu.

Nakon remija protiv Genoe i Lazija, Roma je trenutno na osmoj poziciji sa četiri boda zaostatka iza lidera šampionata, milanskog Intera.

Roma će sljedeće sedmice otvoriti i takmičenje u Evropskoj ligi protiv Basaksehira u četvrtak nakon čega im slijedi utakmica sa Bolognom u nedjelju, prenosi S1.


(Admir Oručević)

RomaDzeko
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.