25.9.2019. 13:41
0
Valverde: Kad se nešto ovako dogodi Messiju, onda staje svijet
Muke za Barcelonu i Ernesta Valverdea. Lionel Messi zamijenjen je na poluvremenu protiv Villarreala (2:1) na Camp Nouu zbog povrede prepone. Bila je to prva utakmica koju je počeo ove sezone u La ligi poslije problema s povredom lista tokom pripremnog razdoblja.

Argentinac ima velikih problema s ozljedama na početku aktualne sezone. U predsezoni je ozlijedio list zbog čega nije putovao s momčadi na američku turneju, a zbog toga je prvi put započeo utakmicu tek u šestom kolu Primere.

Messi je inače ove sezone igrao samo još na utakmicama s Dortmundom, kada je ušao poslije sat vremena igre, i s Granadom kada je ušao na poluvremenu. U dvoboju s Villarrealom je asistirao za gol. Inače, bila mu je to prva utakmica poslije dodjele priznanja Fife za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini.

Kakav zapravo status u Barceloni ima aktualni osvajač Fifine nagrade za najboljeg igrača svijeta, govori i Valverdeova izjava poslije utakmice.

''Kada se nešto desi Messiju, svijet se zaustavlja. Ali čini se da nije ništa više osim blagog problema s aduktorom i zamijenili smo ga samo zbog opreza", rekao je Valverde.

Messija danas očekuju novi pregledi. Kako sada stvari stoje, neće konkurirati za ligašku utakmicu protiv Getafea, a upitan je i za susret 2. kola Lige prvaka protiv Intera, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.