4.10.2019. 14:46
0
Baljić debituje na klupi Tuzla Cityja i nada se pobjedi
Novi trener Tuzla Cityja Elvir Baljić debitovat će u subotu protiv Zvijezde 09 i zadatak mu je da ekipu dovede do nove, sedme prvenstvene pobjede.

Susret osmine finala Kupa BiH protiv Veleža posmatrao je iz lože stadiona Tušanj i stekao je prvu sliku o ekipi koju će voditi u Premijer ligi BiH.

- Najvažnije je da smo pobijedili. Vjerujem u ovu ekipu, ima kvalitetnih pojedinaca. Dobro stojimo na tabeli, dat ćemo sve od sebe da zadržimo tu poziciju - kazao je Baljić na današnjoj konferenciji za novinare u Simin Hanu.

Debi očekuje vrlo uzbuđen, jer je s ekipom odradio tek jedan trening, a danas će drugi.

Dogodi li se da dvije vodeće ekipe u prvenstvu kiksaju, a imaju teške protivnike, Tuzla City pobjedom može ponovo izbiti na čelo prvenstvene tablice.

- Iako na tabeli stojimo dobro siguran sam da nas protiv Zvijezde 09 čeka teška utakmica. Želimo ući maksimalno disciplinovano i nadam se trijumfu – optimist je Baljić.  

Uime igrača na "presici" je govorio branič Borislav Terzić, koji, kao i Baljić, predviđa tešku utakmicu bez obzira na to što je protivnik posljednjeplasirana ekipa prvenstva.

- Ulazimo u utakmicu kao i na prethodnim, s ciljem da pobijedimo i tako treneru Baljiću poželimo dobrodošlicu. Svi znamo da u Realu ne može igrati svako. Vjerujem da od njega možemo puno naučiti – istakao je Terzić.

Utakmica Tuzla City - Zvijezda 09 igra se u subotu od 15.30 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.