4.10.2019. 16:30
0
"Meč protiv Borca je uvijek poseban i sigurno je da od mene nećete čuti da tvrdim da ćemo u Banjaluci pobijediti"
Jedan od najzanimljivijih susreta 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ovog vikenda će odigrati Borac i Željezničar.

Željezničar u Banjoj Luci gostuje u svojstvu lidera prvenstva, ali trener "plavih" Amar Osim ne vidi svoj tim kao favorita u ovom meču. 

- Radi se o klubovima koji su se ne tako davno borili za trofeje, a to rivalstvo je ostalo i danas. Meč protiv Borca je uvijek poseban i sigurno je da od mene nećete čuti da tvrdim da ćemo u Banja Luci pobijediti - rekao je Osim.

Šef struke Željezničara naglašava da tabela trenutno pokazuje da je Željezničar u boljoj formi, te da se ovaj meč može porediti sa derbijem protiv Sarajeva, u kojem stanje na tabeli ne mora ništa da znači.  

- Protiv Borca se osjeti poseban naboj koji daje određenu draž ovom meču. To je dobro jer znači da obje ekipe jako žele pobijediti. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč s mnogo golova. To bi dobro bilo zbog publike, ali i našeg fudbala. Igrat ćemo otvoreno, a nadam se zatvorenije u odbrani nego inače - podvukao je Osim. 

Dodao je da igrač Borca Stojan Vranješ očekivano igra dobro ove sezone jer se radi o odličnom fudbaleru, te da će odbrana Željezničara morati biti izuzetno oprezna kada on primi loptu. 

- Vranješ je u odličnoj formi, nadam se da se malo ispucao u zadnjim mečevima - zaključio je Osim.

Igrač Željezničara Siniša Stevanović je rekao da će Željezničar u svakom slučaju pokušati osvojiti tri boda, ali složio se s Osimom da protiv Borca nije lako prognozirati pobjedu.  

Utakmica Borac - Željezničar će biti odigrana u nedjelju od 17.30 sati u Banjoj Luci.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.