13.10.2019. 19:45
0
Holandija napravila veliki korak ka Euru, Belgija i Rusija samo potvrdile plasman na EP
Reprezentacije Belgije i Rusije danas su samo potvrdile svoj plasman na EP u fudbalu.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Belgija je lako u gostima pobijedila Kazahstan sa 2:0 golovima Batshuayija i Meuniera, dok je Rusija golovima Cherysheva, Ozdoeva, Dzyube i Golovina pobijedila Kipar u gostima sa 4:0.

Škoti su lako pobijedili davno otpisani San Marino sa visokih 6:0.

Nakon osam kola u grupi I, Belgija je prva sa 24 poena, dok drugi Rusi imaju tri boda manje. Škotska je treća sa 10 i odavno je bilo jasno da Belgija i Rusija iz ove grupe idu na Euro.

U grupi C, Holandija je kao gost pobijedila Bjelorusiju sa 2:1. Wijnaldum je dvaput pogađao za Tulipane, dok je Dragun postigao utješni gol za Bjeloruse. Holandija je sada prva u grupi sa 15 bodova. Njemačka je druga sa tri boda manje, ali Nijemci večeras igraju u gostima kod Estonije.

U grupi E, Mađari su se patili protiv Azerbejdžana, ali su na kraju slavili sa 1:0. Jedini gol na utakmici djelo je Korhuta. Hrvatska vodi sa 13, Mađari su drugi sa 12, dok su Slovaci treći sa 10 poena. Hrvatska večeras u gostima igraju protiv Velsa, dok meč manje u odnosu na Mađare ima i Slovačka.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.